Hvordan Skrive En Programanmeldelse

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive En Programanmeldelse
Hvordan Skrive En Programanmeldelse

Video: Hvordan Skrive En Programanmeldelse

Video: Hvordan Skrive En Programanmeldelse
Video: Living in New York VLOG / Autumn Has Arrived! New iPhone 13 Pink Unboxing, Cooking, Broadway, Cafe 2024, Mars
Anonim

Review er en sjanger som innebærer forfatterens vurdering av noe. Det kan være en bok, film, lek eller ethvert emne som krever evaluering. Derfor er det fullt mulig å ha anmeldelser av dataprogramvare.

Hvordan skrive en programanmeldelse
Hvordan skrive en programanmeldelse

Bruksanvisning

Trinn 1

Ikke start med en gang med en vurdering. Som enhver anmeldelse innebærer en gjennomgang av et program minst en tredelt struktur: en introduksjon, en hoveddel og en konklusjon. I innledningen bør du ikke snakke om fordeler eller ulemper med programvaren, det er bedre å introdusere betrakteren i spørsmålet, beskriv sammenhengen. Det kan være en novelle om programvaremarkedet som helhet, historien til et selskap eller spesifikt en serie overvåkede programmer. For eksempel, før de vurderer et nytt operativsystem, ville mange brukere være interessert i å lese hvordan Windows har utviklet seg gjennom historien.

Steg 2

Beskriv grensesnittet og skallet til programmet. Det er svært uønsket å hoppe over dette trinnet: på denne måten vil du kunne danne et mer eller mindre klart inntrykk av det fra en leser som aldri har sett den beskrevne programvaren. Hvis du ikke gjør dette, vil det være noe underdrivelse, usikkerhet - og selve essensen av gjennomgangen vil ikke bli realisert. På samme tid, prøv bare å beskrive, mens du ikke gir noen vurdering.

Trinn 3

Beskriv kjennetegnene. Hvert program, for å skille seg ut i markedet, har et eller annet trumfkort, et ess i ermet: når vi snakker om Mozilla Firefox, vil dette være plugin-moduler; for Google Chrome - hastighet; Opera - Turbo-modus. Din oppgave på dette stadiet er å markere de viktigste fordelene som vil hjelpe brukeren å velge akkurat dette programmet.

Trinn 4

Identifiser mindre viktige fordeler og ulemper. Dette er den mest detaljerte delen av analyseringen av programmet, og her bør du legge inn alt som ikke fant plass i forrige tekst. Det er her selve essensen av anmeldelsen avsløres - du gir ikke bare beskrivende informasjon, men gir din egen, subjektive mening. Prøv imidlertid å være mer eller mindre objektiv: når du begynner å skrive, påtar du deg en viss autoritet i saken som diskuteres, så leseren, som ikke klarer å danne seg en mening, vil bruke din.

Trinn 5

Beskriv markedet og direkte konkurrenter. Dette bør gjøres på slutten, som et eget element: så vil betrakteren bli med i analysen med deg, som allerede har et relativt komplett inntrykk av den beskrevne programvaren. Denne delen av analysen er spesielt verdifull fordi "alt læres i sammenligning", og en komparativ egenskap er mange ganger mer verdifull enn en abstrakt.

Anbefalt: