Hvordan Velge Et Operativsystem Ved Oppstart

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Et Operativsystem Ved Oppstart
Hvordan Velge Et Operativsystem Ved Oppstart

Video: Hvordan Velge Et Operativsystem Ved Oppstart

Video: Hvordan Velge Et Operativsystem Ved Oppstart
Video: Как установить Windows 11 второй системой. Два Windows на одном ПК 2024, Mars
Anonim

Det hender at ett operativsystem ikke er nok for normal drift. I dette tilfellet er som regel flere operativsystemer installert. Dette er nyttig når du trenger å jobbe med gamle programmer som vil være problematiske å kjøre på nyere operativsystemer. Etter at det andre operativsystemet er installert, oppstår spørsmålet hvordan du velger det du trenger?

Hvordan velge et operativsystem ved oppstart
Hvordan velge et operativsystem ved oppstart

Det er nødvendig

En datamaskin med to operativsystemer

Bruksanvisning

Trinn 1

Når du har installert det andre operativsystemet, slår du på datamaskinen. Når systemet starter opp, skal det vises en dialogboks der det vil være en liste over operativsystemer som er installert på datamaskinens harddisk.

Steg 2

Bruk pilene på tastaturet til å velge operativsystemet du trenger for øyeblikket, og trykk Enter. Etter det starter operativsystemet du har valgt i normal modus.

Trinn 3

Hvis dialogboksen der du kunne velge operativsystem ikke dukket opp, men bare startet opp et av operativsystemet, må du angi noen innstillinger. For å gjøre dette, høyreklikk på "Min datamaskin" -ikonet og velg "Egenskaper" i hurtigmenyen. I neste vindu klikker du på "Avanserte systeminnstillinger".

Trinn 4

Deretter finner du seksjonen "Oppstart og gjenoppretting" i kategorien "Avansert" og velger "Alternativer" i den. Finn varen "Vis en liste over operativsystemer" og sjekk den. Klikk deretter OK. I neste vindu klikker du også OK.

Trinn 5

Start datamaskinen på nytt. Nå vises dialogboksen der du kan velge operativsystemet nøyaktig.

Trinn 6

Hvis du har to harddisker installert på datamaskinen din, og det er installert et operativsystem på hver, kan det hende at vinduet for valg av operativsystem ikke vises. I dette tilfellet kan du velge operativsystemet ved å velge harddisken der det nødvendige operativsystemet er installert.

Trinn 7

Slå på datamaskinen og trykk deretter på Del-tasten flere ganger umiddelbart etter det. Dette fører deg til BIOS på datamaskinen. Bruk nå pilene på tastaturet til å velge delen for oppstartsenhetsprioritet. I denne delen setter du harddisken med operativsystemet du trenger for øyeblikket på tallet "1". Lagre innstillingene. Datamaskinen starter på nytt og starter fra harddisken du ønsker med ønsket operativsystem.

Anbefalt: