Er Det Mulig å Rense Temp-mappen I Windows 7-mappen For å Frigjøre Plass

Innholdsfortegnelse:

Er Det Mulig å Rense Temp-mappen I Windows 7-mappen For å Frigjøre Plass
Er Det Mulig å Rense Temp-mappen I Windows 7-mappen For å Frigjøre Plass

Video: Er Det Mulig å Rense Temp-mappen I Windows 7-mappen For å Frigjøre Plass

Video: Er Det Mulig å Rense Temp-mappen I Windows 7-mappen For å Frigjøre Plass
Video: How to Clean C Drive In Windows 10 (Make Your PC Faster) 2024, April
Anonim

Mange brukere møter før eller siden problemet med mangel på ledig plass på systemdisken. Problemet kan løses ved å rense en av de mest aktive "spiserne" på diskplass - Temp-mappen.

Er det mulig å rense temp-mappen i Windows 7-mappen for å frigjøre plass
Er det mulig å rense temp-mappen i Windows 7-mappen for å frigjøre plass

Systemmappen Temp lagrer midlertidige filer for applikasjoner og selve operativsystemet (Temp er en forkortelse for Midlertidig, som oversettes som "midlertidig"). Det er her mellomfiler og dokumentfragmenter plasseres som opprettes under drift av programmer og operativsystemet. Som regel slettes de alle etter at visse operasjoner er fullført eller etter en viss tidsperiode. Men i noen tilfeller forblir unødvendige komponenter i Temp-mappen for alltid, og akkumuleres og fører til sterk vekst og som en konsekvens, tilstopping av systemet.

Det er flere måter å rydde opp i Temp-mappen

Den enkleste måten å frigjøre Temp-mappen på er å manuelt slette innholdet som om det var vanlige brukerfiler. Velg alle filer (Ctrl + A), og trykk deretter på Skift + Del (den siste tastekombinasjonen sletter filene fullstendig, "forbi papirkurven"). Hvis noen filer brukes for øyeblikket av systemet, kan de ikke slettes, og en tilsvarende melding vises på skjermen. I dette tilfellet er det bare å klikke "Hopp over", når du tidligere har merket av for "Utfør denne handlingen for alle gjeldende objekter".

Bruke systemverktøyet "Diskopprydding"

Windows har innebygde oppryddingsverktøy for disk og midlertidige filer. La oss finne det vanlige "Diskopprydding" -verktøyet gjennom søkelinjen i "Start" -menyen og kjøre det. Velg fra listen stasjon C eller andre hvis OS er installert på den. Programmet vil analysere den lokale disken og bestemme hvor mye plass som kan frigjøres. Her er vi først og fremst interessert i "Midlertidige filer", siden innholdet i Temp-mappen er inkludert her. For å fjerne dem, sett en hake på riktig sted og trykk på "OK" -knappen. Etter at operasjonen er fullført, sjekker vi størrelsen på Temp-mappen eller mengden ledig diskplass - det blir mer ledig diskplass.

CCleaner og andre verktøy

Det er mange spesialiserte verktøy for å optimalisere Windows-ytelse. De fleste av dem har den nødvendige funksjonaliteten for å rense systempartisjonen. For eksempel gjør den gratis CCleaner-appen en utmerket jobb med denne funksjonen. Vi starter den, går til "Rengjøring" -delen, setter de nødvendige avmerkingsboksene i venstre kolonne og trykker på "Analyse" -knappen. Deretter begynner du å rengjøre med riktig knapp. Så vi fant ut om det er mulig å slette innholdet i Temp-mappen og hvordan det kan gjøres. Det anbefales å gjenta rengjøringsprosedyren for systemet flere ganger i måneden. Men rengjøring av Windows handler ikke bare om rengjøring. Vi glemmer heller ikke antivirus, relevansen av systemoppdateringer og annen viktig programvare.

Anbefalt: