Hvordan Kurere En Bærbar PC Fra Et Virus

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Kurere En Bærbar PC Fra Et Virus
Hvordan Kurere En Bærbar PC Fra Et Virus

Video: Hvordan Kurere En Bærbar PC Fra Et Virus

Video: Hvordan Kurere En Bærbar PC Fra Et Virus
Video: Как удалить вирусы с вашего компьютера 2024, Kan
Anonim

Det er uklokt å installere operativsystemet på datamaskinen på nytt i tilfelle en virusinfeksjon. Det er mulig at lisensen for antivirusprogrammet ganske enkelt har utløpt, den har stoppet oppdateringen og ikke lenger er i stand til å takle ny skadelig programvare.

Hvordan kurere en bærbar PC fra et virus
Hvordan kurere en bærbar PC fra et virus

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis et virus blokkerer datamaskinen din og hindrer deg i å bruke Internett (og muligens alle programmer generelt) og krever at du sender en SMS, kan du gå til følgende nettside: https://www.drweb.com/xperf/unlocker/ Enter telefonnummeret du trenger å sende en melding til, og som svar vil du motta en kode som må skrives inn i inndatafeltet til det ondsinnede programmet. Den bærbare datamaskinen blir låst opp uten å sende en melding, men du må fortsatt fjerne viruset fra den i fremtiden.

Steg 2

Forsikre deg om at lisensen for det gamle antivirusprogrammet virkelig har utløpt. Hvis det viser seg at den fremdeles er gyldig, men den ikke har blitt oppdatert på lenge, kobler du maskinen til Internett, oppdaterer og fullfører en virusscanning av alle diskene.

Trinn 3

Hvis det viser seg at lisensen for antivirusprogrammet virkelig er utløpt, starter du "Kontrollpanel" -programmet og velger deretter "Legg til eller fjern programmer" i det. Finn det gamle antivirusprogrammet ditt i listen og fjern det.

Trinn 4

Etter at du har fjernet blokkeringen av maskinen og fjernet det gamle antivirusprogrammet fra det, installerer du et nytt på det. Det skal være gratis - da trenger du aldri å bekymre deg for å fornye lisensen for det, og det vil alltid bli oppdatert. AVG Free-pakken anbefales for hjemmebrukere, men den kan ikke brukes på en bedriftsmaskin, i henhold til lisensvilkårene. Vi må bruke PC Tools Antivirus Free. Du kan laste dem ned fra følgende nettsteder:

Trinn 5

Den mest radikale måten å ytterligere beskytte den bærbare datamaskinen mot virus er å installere Linux-operativsystemet på den. Selv om det finnes skadelig programvare for henne, er det flere størrelsesordener færre av dem. Hvis du blir tvunget til å bruke programmer som ikke fungerer i Linux, må du installere to operativsystemer samtidig - Windows og Linux. Bruk den første bare når du trenger å utføre oppgaver som Linux ikke passer for, og kjør den andre i alle andre tilfeller, spesielt når du trenger å bruke Internett.

Anbefalt: