Hvordan Eliminere Viruset

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Eliminere Viruset
Hvordan Eliminere Viruset

Video: Hvordan Eliminere Viruset

Video: Hvordan Eliminere Viruset
Video: Hvordan håndterer SKAGEN Corona-viruset? 2024, Kan
Anonim

Kjenner du et blått vindu som dekker hele skjermen med en forespørsel om å sende en SMS for å låse opp datamaskinen din? Og hva med det smertefulle arbeidet på Internett når du ikke laster opp noe, og trafikkdisken pumper megabyte med noen data? Eller kanskje slutter exe-filer å kjøre en etter en? I så fall må du raskt eliminere viruset!

Hvordan eliminere viruset
Hvordan eliminere viruset

Bruksanvisning

Trinn 1

Det er minst fire måter å eliminere et virus fra en infisert datamaskin. Hvis du allerede har et antivirusprogram, oppdaterer du databasene med det minste antydning til aktiviteten til et ondsinnet program. Etter oppdatering, kjør en full skanning av hele datamaskinen. Analyser de identifiserte truslene og fjern de oppdagede virusene med riktig kommando.

Steg 2

Hvis du ikke har et antivirusprogram installert, men du har lagt merke til spor av tilstedeværelse av tredjeparts skadelig programvare i systemet, kan du laste ned og kjøre gratis mini-verktøy for å skanne og desinfisere datamaskinen. For eksempel Dr. Webs CureIt eller COMODO Cleaning Essentials. De identifiserer og fjerner mange typer virus. Hvis du valgte CureIt-verktøyet, la det kjøre i maksimal låsemodus for å forhindre endringer i filene.

Trinn 3

Det neste alternativet for å eliminere virus er det enkleste, men det krever litt forberedelse. Velg på forhånd selv og brenn distribusjonssettet til hvilken som helst LiveCD på en CD, blant de innebygde programmene som det er antivirus. Hold denne platen nær. Prioriter oppstart fra CD-ROM i BIOS. Etter oppstart fra LiveCD, kjør en virusscanning av alle diskene som er installert i systemet. Dette lar deg oppdage og eliminere virus som kanskje ikke hadde vært "synlige" når du arbeider i et Windows som kjører.

Trinn 4

Det mest radikale alternativet for behandling av virus er en komplett harddiskformatering, som kan gjøres ved hjelp av samme LiveCD. Denne metoden er imidlertid ikke egnet hvis du trenger å hente ut verdifull informasjon fra disken.

Trinn 5

Den beste og sikreste måten å eliminere virus på er imidlertid å utføre profylakse på datamaskinen din for å forhindre skadelig programvare i å komme inn i systemet. For å gjøre dette må du installere to programmer på forhånd: antivirus i kombinasjon med en brannmur (brannmur), og konfigurere dem til å fungere sammen. Antivirusprogrammet skanner filer for mistenkelige koder i vanlig bakgrunnsmodus, men hvis det blir funnet et nytt virus som det ikke er noen oppføring i databasene, blir det ikke sporet. I dette tilfellet vil brannmuren være i stand til å blokkere aktiviteten, hindre den i å kommunisere med serveren over Internett, eller hindre den i å endre kjørbare filer og programmer. Denne kombinasjonen av programmer er den mest pålitelige for hjemmebruk og gir tilstrekkelig sikkerhet på Internett.

Anbefalt: