Hvordan Forbedre Datamaskinens Ytelse

Hvordan Forbedre Datamaskinens Ytelse
Hvordan Forbedre Datamaskinens Ytelse

Video: Hvordan Forbedre Datamaskinens Ytelse

Video: Hvordan Forbedre Datamaskinens Ytelse
Video: Slik masserer du hesten 2024, Kan
Anonim

Hovedproblemet med datamaskinens ytelse er fragmentering. Begge filene på harddisken og operativsystemregisteret kan være fragmentert.

Hvordan forbedre datamaskinens ytelse
Hvordan forbedre datamaskinens ytelse

Hvordan kan jeg rengjøre datamaskinen slik at den ikke bremser? Filfragmentering er en veldig vanlig forekomst i Windows-operativsystemet, spesielt hvis det er en hyppig prosess med å skrive til eller slette filer fra disken. Som et resultat av denne prosessen kan forskjellige deler av den samme filen havne på forskjellige steder på harddisken, og operativsystemet bruker mer tid på å få tilgang til filen, noe som påvirker den generelle ytelsen.

Prosessen med defragmentering - organisering av filstrukturen på harddisken - hjelper til med å øke hastigheten på datamaskinen når det gjelder lesing av informasjon. Defragmentering kan utføres både av vanlige operativsystemprogrammer og av tredjepartsprogrammer.

Problemet er mer sjelden, men det oppstår - registerdefragmentering. Windows-registeret er et sted der programmer og selve operativsystemet lagrer data som er viktige for arbeid, forskjellige innstillinger og så videre. Registret er egentlig en samling av operativsystemfiler. Defragmentering av registeret innebærer å bestille strukturen til disse filene på harddisken slik at datamaskinen ikke bremser når den leser informasjon.

Operativsystemet har en hovedfiltabell (MFT). Denne tabellen lagrer informasjon om alle filene på harddisken. MFT har en fast størrelse, og det kan være mange filer på disken. Hvis du ofte sletter filer og deretter legger til dem igjen, oppstår det en situasjon der MFT blir fragmentert. Hvis et slikt problem oppstår, begynner datamaskinen å avta på grunn av vanskelig tilgang til hovedfiltabellen. I disse tilfellene anbefales det å slette unødvendige filer. Disse filene inkluderer:

1. Midlertidige Internett-filer (cache, informasjonskapsler, logg, historie)

2. Ulike midlertidige programfiler

3. Midlertidige operativsystemfiler

Du må slette slike filer, for å forstå hva vi snakker om. Utilsiktet sletting av en viktig fil kan føre til at neste Windows-oppstart mislykkes. Ofte, i dette tilfellet, bruker de hjelp av spesielle programmer.

Datamaskinens ytelse kan påvirkes av virus. Det anbefales at du bruker et hvilket som helst antivirusprogram for å løse dette problemet.

Hvis du merker at datamaskinen din bremser, kan du starte aktiviteter for å forbedre ytelsen. Kompetent og rettidig implementering av handlingene beskrevet ovenfor er nøkkelen til normal og rask drift av datamaskinen.

Anbefalt: