Hvordan Sjekke Bitheten I Systemet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Sjekke Bitheten I Systemet
Hvordan Sjekke Bitheten I Systemet

Video: Hvordan Sjekke Bitheten I Systemet

Video: Hvordan Sjekke Bitheten I Systemet
Video: Hvordan sjekke lufttrykk 2024, Kan
Anonim

Bitdybden i operativsystemet påvirker primært mengden minne som systemet kan fungere med. Et 32-biters operativsystem kan ikke adressere mer enn tre gigabyte RAM. Når det gjelder moderne programmer, vil du ikke merke merke til forskjellen, uansett hvilket system du kjører på - 32-bit eller 64-bit. For maskinvaredrivere er denne verdien imidlertid viktig.

Hvordan sjekke bitheten i systemet
Hvordan sjekke bitheten i systemet

Nødvendig

  • - datamaskin;
  • - administratorrettigheter.

Bruksanvisning

Trinn 1

Finn snarveien "Min datamaskin" på skrivebordet og høyreklikk på den. Velg "Egenskaper" fra rullegardinmenyen. Finn elementet "System Type" og se på den angitte bitdybden. Det vil bli beskrevet i detalj om systemparametrene. Som regel kan til og med en nybegynner forstå denne informasjonen. Det er andre måter å finne ut hvor mye systemet er.

Steg 2

Klikk Start-knappen og velg Kjør. Dermed vil du gå til dataregisteret, der forskjellige kommandoer utføres ved å angi visse verdier. I dialogboksen skriver du inn kommandoen winmsd.exe og trykker enter på tastaturet, eller "OK" -knappen med musen. Finn innskriften "Type" i tabellen som vises. Hvis verdien i dette elementet sier "x86-basert datamaskin", har operativsystemet ditt 32 bits. Hvis verdien er Itanium-basert datamaskin, er operativsystemet ditt 64-bit.

Trinn 3

Den enkleste måten, hvis operativsystemet ditt er lisensiert, er å se på klistremerket med lisensnøkkelen. Vanligvis er den festet av en datamaskinsamler til siden av systemenheten, og inneholder all nødvendig informasjon, inkludert det fulle navnet på det installerte Windows og dens bitdybde. Hvis du har en bærbar PC, kan disse dataene vises på baksiden, det vil si hvor batterirommet er plassert.

Trinn 4

Ikke bekymre deg hvis operativsystemet ditt er 32-bit. Alle gamle applikasjoner kjører enten ikke i det hele tatt på et 64-biters system, eller så kjører de for fort. Som regel er gamle spill som "Tanchiki" eller "Pacman" fortsatt veldig morsomme, men de krever et 32-biters miljø. Foreløpig brukes operativsystemet til 32-biters miljø oftere enn 64-biters.

Anbefalt: