Hvordan Lodde En Mikrofon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lodde En Mikrofon
Hvordan Lodde En Mikrofon

Video: Hvordan Lodde En Mikrofon

Video: Hvordan Lodde En Mikrofon
Video: Как подключить штекер XLR к микрофонному проводу 2024, April
Anonim

Hvis mikrofonen håndteres uforsiktig, er det svært stor sannsynlighet for at den kan mislykkes. Fordelinger av denne typen er som regel ikke veldig alvorlige, og de kan rettes på egenhånd ved hjelp av improviserte midler.

Hvordan lodde en mikrofon
Hvordan lodde en mikrofon

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem årsaken til at mikrofonen ikke fungerer. Det er kanskje ikke enheten i det hele tatt, men tilkoblingskabelen. For å teste dette, kobler du mikrofonen til en forsterker eller annen enhet du bruker den med. Begynn å bøye kabelen forskjellige steder. Hvis du kommer til rett sted, vises et signal.

Steg 2

For å gjøre det lettere å sjekke om kabelen er på, kobler du til mikrofonen med en annen ledning. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å lodde mikrofonen. Finn kabelbruddet. Klipp den ut og lodd pluggen til et nytt sted.

Trinn 3

Undersøk mikrofonen nøye for synlige skader. Strømknappen kan bli skadet, hvis noen. Prøv å fikse det i arbeidsstilling. Jeg kunne bare hoppet glidebryteren. Fjern beskyttelsesnettet fra mikrofonhodet. Sjekk om kontaktene er intakte. Fjern den forsiktig ved å trekke den mot deg. Hvis en eller begge pinnene er skadet, må du lodde dem på plass igjen.

Trinn 4

Ta et loddejern, tinn og kolofonium. For å gjøre loddingen mer pålitelig, er det best å bruke en spesiell sammensetning - kolofonium oppløst i alkohol. Den kan kjøpes på ethvert supermarked i avdelingen for verktøytilbehør. For å lodde mikrofonen, forvarm loddebolten.

Trinn 5

Fjern det forrige kontaktpunktet. Fjern det gjenværende loddet fra det med et loddejern. Påfør smeltet kolofonium eller en spesiell forbindelse til den. Påfør deretter litt smeltet tinn slik at du har noe å lodde kontaktene til. Etter at tinn har stivnet, og det stivner veldig raskt, tar du den avrevne kontakten.

Trinn 6

For å reparere mikrofonen, trykk kontakten med et loddejern til låsen ved loddepunktet. Når kontakten er nedsenket i tinnet, fjern loddejernet. Tinnet stivner, kontakten loddes. Gjør det samme med den andre kontakten. Forsikre deg om at lengden på den loddede ledningen ikke er for lang, for da vil det være vanskelig å stappe alt inn i mikrofonhuset, og signalkvaliteten blir mye dårligere.

Anbefalt: