Hvordan Redigere Hex

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Redigere Hex
Hvordan Redigere Hex

Video: Hvordan Redigere Hex

Video: Hvordan Redigere Hex
Video: How To Buy and Stake HEX in 5 Minutes ! 2024, Kan
Anonim

Hex editor brukes til å redigere data presentert i heksadesimalt kodeformat. Ofte, ved hjelp av slike applikasjoner, blir det gjort endringer i filer som er opprettet ved hjelp av programmeringsspråk, og deretter kompilert. For eksempel i kjørbare filer (utvidelse exe, ex4, etc.), i filer med tilkoblede ressurser (dll, res, etc.), diskbildefiler (iso, mds, etc.).

Hvordan redigere hex
Hvordan redigere hex

Bruksanvisning

Trinn 1

Dra nytte av den innebygde heksadesimale kodeditoren, som er inkludert i de fleste applikasjoner for utvikling eller redigering av programvareprodukter på kompilerte språk. For eksempel bør en slik redaktør være en del av et integrert utviklingsmiljø, feilsøkings- eller demonteringsprogram.

Steg 2

Finn et frittstående program for redigering av heksekoder på Internett hvis du ikke planlegger å gjøre programmering hele tiden. I dette tilfellet gir det ingen mening å installere kraftige utviklingsverktøy med en innebygd hex-editor. På nettet kan du finne et tilstrekkelig antall programmer av denne typen, både i en betalt versjon og gratis. For eksempel kan dette være Cygnus Hex Editor-applikasjonen. Dette er en redaktør med et veldig enkelt grensesnitt og krever dessuten ikke installasjon - den er klar til å fungere umiddelbart etter nedlasting til datamaskinen. Den gratis versjonen kan fås på utviklerens nettsted, lenke til direkte nedlastning

Trinn 3

Trykk på tastekombinasjonen ctrl + o etter at du har lastet inn og startet hex-editoren - dette åpner dialogboksen for filåpning på skjermen. Finn filen du vil redigere koden for, og klikk på "Åpne" -knappen. På venstre side av applikasjonsvinduet vil det være en tabell som representerer byte med informasjon som er lagret i filen i heksadesimale koder, og på høyre side blir tilsvarende ASCII-tegnkoder plassert. Du kan redigere begge alternativene - HEX og ASCII, og endringene du gjør vil gjenspeiles i begge tabellene samtidig. Trykk på ctrl + s for å lagre alle endringer i originalfilen.

Anbefalt: