Hva Er Periferiutstyr Til?

Hva Er Periferiutstyr Til?
Hva Er Periferiutstyr Til?

Video: Hva Er Periferiutstyr Til?

Video: Hva Er Periferiutstyr Til?
Video: LOTO USB Oscilloscope and Logic Analyzer OSCA02 2024, April
Anonim

Den interne arkitekturen til alle datamaskiner som eksisterer i dag er omtrent den samme. Mulighetene for deres bruk for å løse visse problemer bestemmes hovedsakelig av listen og egenskapene til perifert utstyr. Det er mange eksterne enheter for forskjellige formål.

Hva er periferiutstyr til?
Hva er periferiutstyr til?

Teknisk sett blir alle dataenheter referert til som eksterne enheter, med unntak av den sentrale prosessoren, minnet og kontrollerne som sørger for samhandling. Imidlertid, på hverdagsnivå, har dette konseptet en litt annen betydning. Så de fleste brukere kaller eksterne enheter designet i form av komplette moduler som er koblet til datamaskinens hovedkort på en eller annen måte. I alle fall kan alle slike enheter deles inn i store grupper etter deres formål.

Portkontrollere (som COM, PS / 2, USB, SATA, IDE, PCI / PCI-E) er nå en integrert del av enhver datamaskin. De er nødvendige for å gi muligheten til å utveksle data med alle andre perifere enheter, spesielt for å kontrollere dem. Portkontakter på hovedkortet brukes til å koble til både innebygde systemenheter og eksterne enheter.

Den samme maskinvaregruppen inkluderer skjermkort, lydkort, skrivere, plottere (plottere) osv. Alle disse eksterne enhetene har en ting til felles - de trengs for å sende informasjon fra en datamaskin i en eller annen form.

En annen stor gruppe periferiutstyr inkluderer inngangsenheter. De er nødvendige både for å gi muligheten til å kontrollere en person via en datamaskin, og for å direkte legge inn informasjon av forskjellige typer. Slike utstyr inkluderer tastaturer, forskjellige posisjoneringsenheter (mus, ball, nettbrett), videokameraer, mikrofoner, etc.

Utstyr som nettverkskort og forskjellige modemer (telefon, ADSL, GPRS) er designet for å utveksle data mellom datamaskiner. En av de eldste enhetene av denne typen er en vanlig COM-port.

Perifere enheter, som er stasjoner av forskjellige slag, er nødvendig for langvarig lagring av informasjon. Disse inkluderer harddiskstasjoner (HDD), minnekort, CD / DVD-stasjoner, etc.

Anbefalt: