Hvordan Spille Håndball

Innholdsfortegnelse:

Anonim

For å spille håndball trenger du et lukket rom, mål og ball av en viss størrelse. Ballen kan kastes, skyves, treffes med en hvilken som helst del av kroppen, bortsett fra beinet under kneet. Målet med spillet er å kaste ballen i motstanderens mål.

Hvordan spille håndball

Nødvendig

rom, gate, håndballball

Bruksanvisning

Trinn 1

Sett sammen to lag på maksimalt 14 personer.

Steg 2

Send 7 personer fra hvert lag til feltet.

Trinn 3

Kast ballen i motstanderens mål, og prøv å ikke gå over linjen til seks-meters sonen nær målet. Samtidig kaster, fanger, treffer, skyver ballen ved hjelp av hender, hode, kropp, så vel som hofter og knær.

Trinn 4

Keeperen må forsvare målet ved å slå ballen med en hvilken som helst del av kroppen, bevege seg i målområdet eller la den ta direkte del i spillet.

Trinn 5

Spillet foregår over to halvdeler, og varigheten er en halv time. Pausen mellom halvdelene varer 10 minutter.

Trinn 6

For håndballspillet velges et rom på 40x20 m, og som inventar er et mål med dimensjoner på 3x2 m og en ball med en diameter på 54-60 cm, som veier 325-475 g (den nedre grensen er gitt for kvinner, den øvre grensen er for menn).

Trinn 7

Det er ingen uavgjort i håndballen. Hvis resultatet er likt, tildeler dommeren en ekstra halvdel eller straffe i form av 5 skudd mot målet fra en avstand på 7 m. Du kan holde ballen i bare tre sekunder. Bare tre trinn får lov til å løpe med ballen.