Hva Er Forskjellen Mellom En Lasermus Og En Optisk

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Forskjellen Mellom En Lasermus Og En Optisk
Hva Er Forskjellen Mellom En Lasermus Og En Optisk

Video: Hva Er Forskjellen Mellom En Lasermus Og En Optisk

Video: Hva Er Forskjellen Mellom En Lasermus Og En Optisk
Video: Guide: Blå optisk mus 2024, Kan
Anonim

Det er vanskelig ikke bare for nybegynnere, men også for erfarne brukere å navigere i det nåværende utvalget av datamus på datatilbehørsmarkedet. For ikke å ta feil av valget, må du vite de grunnleggende kriteriene som skiller forskjellige manipulatorer fra hverandre.

Hva er forskjellen mellom en lasermus og en optisk mus
Hva er forskjellen mellom en lasermus og en optisk mus

En datamus er en mekanisk manipulator som konverterer brukerens bevegelser til et styresignal. Med fremgangen innen datateknologi og ingeniørarbeid har den opprinnelige musen for direktedrift gjennomgått mange forbedringer, noe som har resultert i et stort utvalg av dette tilbehøret på markedet for datatilbehør i dag, fra laser og optiske mus til berøringsfølsomme styreplater.

Prinsipp for drift

Datamus ble utbredt med ankomsten av det grafiske brukergrensesnittet på PC-en. Enhver mus, uavhengig av type (optisk, laser, mekanisk), oppfatter sin egen bevegelse på arbeidsplanet og overfører den mottatte informasjonen til datamaskinen. I sin tur behandler et spesialprogram installert på en personlig datamaskin dataene som mottas fra musen og gjengir dem på skjermen i form av en handling som tilsvarer retningen og avstanden til bevegelsen, for eksempel ved å flytte markøren på dataskjermen. nøyaktig i den retningen musen beveget seg. Dette er det grunnleggende driftsprinsippet.

I tillegg til å flytte markøren, er musen ansvarlig for å administrere vinduer: åpne og lukke dem, samt bevegelse, fungere som en slags manipulator. I tillegg til bevegelsessensoren er musen utstyrt med en eller flere knapper og andre kontrolldeler (bla ring, joysticks osv.). Disse knappene knytter en handling til den aktuelle posisjonen til markøren på dataskjermen.

Datateknologi utvikler seg kontinuerlig, og i denne forbindelse har det dukket opp et stort utvalg mus, som ikke alle erfarne brukere kan forstå, enn si nybegynnere.

Forskjellen mellom en optisk mus og en laser

Optiske mus og lasermus er i størst etterspørsel i det nåværende markedet for datamus, og det er derfor det er verdt å vite hva som skiller dem nøyaktig fra hverandre, for ikke å ta feil av valget.

Hovedforskjellen mellom datamus er typen sensor som brukes til å analysere bevegelse. Prinsippet for drift av en optisk mus er basert på en lysdiode som avgir lys i det synlige området, og et lite videokamera presenteres som en sensor, som tar omtrent tusen bilder per sekund. Dataene som mottas fra dette kameraet blir behandlet av en prosessor og deretter matet til en dataskjerm. Prinsippet om drift av en lasermus er ordnet på en lignende måte, med en betydelig forskjell: i stedet for et kamera med en diode, brukes en halvlederlaser som fanger bevegelsen.

Den neste forskjellen mellom disse typer datamus fra hverandre er deres oppløsning. Den optiske musen har en oppløsning på 1200 dpi, og laseren en har 2000 dpi. For funksjon og kontroll av musen uten forsinkelser og vanskeligheter, er 800 dpi nok, men jo høyere oppløsningen er, desto raskere og mer nøyaktig reagerer musen på bevegelser.

Et annet kriterium for å sammenligne optiske mus og lasermus er bevegelseshastighet. For å flytte markøren over hele skjermen, må lasermusen beveges med 2-3 cm, og den optiske musen med så mye som 5.

Det neste sammenligningskriteriet er overflaten som musen kan bevege seg på uten forsinkelse eller vanskeligheter. Her har lasermusen en solid fordel fordi den kan bevege seg på en hvilken som helst overflate, for eksempel glass, stoff eller tre. En optisk mus vil også fungere på disse overflatene, men med betydelige vanskeligheter og flere hopp.

Og til slutt, den siste forskjellen mellom en lasermus og en optisk er prisen for dem. En lasermus, sammenlignet med en optisk, koster litt mer, men bruker betydelig mindre energi. For kablede mus vil dette ikke spille en spesiell positiv rolle, men for trådløse lasermus drevet av batterier er det en betydelig besparelse i batteriforbruket.

Dermed viste en sammenligning av laser og optiske mus at førstnevnte har et stort antall fordeler i forhold til sistnevnte. Lasermus er ikke masete med valg av arbeidsflate, de har høyere oppløsning og lavere strømforbruk, noe som gjør dem til et av de beste datatilbehøret.

Anbefalt: