Hvordan åpne En Lydfil

Innholdsfortegnelse:

Hvordan åpne En Lydfil
Hvordan åpne En Lydfil

Video: Hvordan åpne En Lydfil

Video: Hvordan åpne En Lydfil
Video: Hvordan åpne en dør med kablet adgangskontroll 2024, Kan
Anonim

Det er vanlig å kalle "lyd" -filer i forskjellige formater som inneholder informasjon som er nødvendig for programmer for å gjengi individuelle lyder eller hele musikkstykker. Innholdet deres kan redigeres og lyttes til - hver av disse handlingene krever en operasjon som ofte kalles "å åpne en fil." Til tross for samme navn på operasjonen i begge tilfeller, implementeres den ved hjelp av forskjellige programmer.

Hvordan åpne en lydfil
Hvordan åpne en lydfil

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du trenger å åpne en lydfil for avspilling, bruk deretter hvilken som helst lydavspiller. Dette er et program som gir brukeren et grensesnitt for å kontrollere driften av å spille av lyder og musikalske komposisjoner lest fra filer. Som standard er ett av disse programmene installert på datamaskinen sammen med installasjonen av operativsystemet. Derfor, for å spille av lydfiler i mange formater, er det dobbelt nok - OS vil gjenkjenne formatet og overføre det for avspilling til et slikt program. Imidlertid er det ganske mange standarder for lagring av lyder, og ikke alle av tekniske eller kommersielle årsaker kan spilles av standard lydavspiller.

Steg 2

Finn informasjon på Internett om hvilket program som kan åpne lydfilen din for avspilling, hvis en standard spiller ikke kan gjøre dette. For å gjøre dette, bruk filtypen - skriv den inn i en hvilken som helst søkemotor sammen med ordet "format". Du kan også bruke spesialiserte nettsteder i søket - for eksempel filetypes.ru, open-file.ru og andre. Installer deretter riktig lydspiller. Det er applikasjoner av denne typen, som ikke er laget av forfatterne av operativsystemene - slike spillere støtter som regel mange flere lydformater, siden de er fri for mye av de kommersielle begrensningene. Et eksempel på en slik universell spiller er The KMPlayer (thekmplayer.ru).

Trinn 3

Hvis du trenger å åpne en lydfil for å gjøre endringer i den, vil ikke lydspillere hjelpe med dette - du trenger et lydredigeringsprogram. For eksempel kan det være Free Audio Editor, Audacity, en redaktør fra den populære Nero Burning ROM-programvarepakken og andre. Uansett hvilken redaktør du velger, åpnes dialogboksen for filåpning i den ved å trykke på Ctrl + O hurtigtast eller ved å velge riktig element i applikasjonsmenyen.

Anbefalt: