Hvordan Avinstallere Et Unødvendig Program Riktig

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Avinstallere Et Unødvendig Program Riktig
Hvordan Avinstallere Et Unødvendig Program Riktig

Video: Hvordan Avinstallere Et Unødvendig Program Riktig

Video: Hvordan Avinstallere Et Unødvendig Program Riktig
Video: Обязательно положите это в кошелек, деньги будут уже завтра 2024, Kan
Anonim

Mange datamaskiner er oversvømmet med uønsket programvare, som ofte er vanskelig å fjerne. Dette kan være forhåndsinstallert av programvareleverandøren. Du kan imidlertid kvitte deg med det.

Program
Program

Det er flere grunner til å deaktivere eller avinstallere programvare. Etter det avtar ladetiden til operativsystemet, popup-vinduer forsvinner, og datamaskinen begynner å fungere mye raskere. Spesielt ofte kommer nye datamaskiner med mange forhåndsinstallerte programmer.

Fjerning på vanlig måte

Den beste måten å avinstallere programvare på er det innebygde verktøyet i operativsystemet - Kontrollpanel. En programsnarvei kan også brukes til å avinstallere den. MyUninstaller er et godt alternativ til kontrollpanelet. Hovedfunksjonen er at den kan fjerne flere programmer samtidig.

Du kan avinstallere programmet ved hjelp av en fil som heter uninstall.exe eller setup.exe. De finnes vanligvis i den installerte programvarekatalogen. Du trenger bare å dobbeltklikke på den med venstre museknapp og følge instruksjonene.

Hva skal jeg gjøre hvis avinstallasjonsprosedyren ikke fungerer

Hvis det ikke er mulig å avinstallere programvaren på vanlig måte, hjelper det å installere den på nytt. På denne måten kan du sørge for at alle filene er på plass. Dette er ofte begynnelsen på fjerningsprosedyren. Selvfølgelig er en slik ominstallering bare mulig med den originale installasjonsfilen. For å gjøre dette er det verdt å lagre installasjonsfilene på harddisken.

Deaktiver automatisk lansering av applikasjoner

Noen ganger er det nyttig for et program å starte når operativsystemet starter. Men for mange applikasjoner er dette ikke ønskelig. Noen autokjørte programmer setter en snarvei på oppgavelinjen. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle.

Problemet med alle disse programmene er økningen i oppstartstiden til operativsystemet og bruken av systemressurser som er nødvendige for andre applikasjoner. Hvis apper aldri brukes, er det best å deaktivere dem fra å starte og deretter avinstallere dem. For å gjøre dette, gå til programinnstillingene og fjern merket for boksen ved siden av "Autostart" -innstillingen. Da anbefales det å starte datamaskinen på nytt og fjerne programmet.

Ved hjelp av MSCONFIG-prosedyren

Hvis det ikke er noen avinstallasjonsgenvei, og autostart ikke kan deaktiveres ved hjelp av Windows-verktøyet, må du bruke MSCONFIG-prosedyren. Dette verktøyet gir en oversikt over oppstartsprogrammer og -tjenester. For å begynne å jobbe med MSCONFIG, må du skrive inn navnet i søkefeltet på Start-menyen. Når du starter dette programmet, vises en liste over alle programmene som er installert på datamaskinen. Dermed kan du til og med avinstallere Windows-firmware. Du bør imidlertid ikke gjøre dette uten å tenke, fordi du kan slå av viktige elementer i systemet, og det vil rett og slett ikke starte. Derfor er det nødvendig å se på programvareprodusenten i listen (andre og tredje kolonne i "Oppstart" -tabellen) før du avinstallerer, og det anbefales at du ikke berører Windows-programmer.

Anbefalt: