Hvordan Tømme Skrivebordet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Tømme Skrivebordet
Hvordan Tømme Skrivebordet

Video: Hvordan Tømme Skrivebordet

Video: Hvordan Tømme Skrivebordet
Video: Hvordan lage et skrivebord 2024, Kan
Anonim

Windows-skrivebordet er praktisk for å plassere snarveier på filer og programmer som du alltid vil ha for hånden. Tilgjengeligheten av dette stedet for lagring av forskjellige nyttige filer fører til overdreven "rot", som før eller siden må håndteres. Operativsystemet har flere spesialfunksjoner og generelle muligheter for å hjelpe deg med å utføre denne oppgaven.

Hvordan tømme skrivebordet
Hvordan tømme skrivebordet

Nødvendig

Windows OS

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis datamaskinen din kjører Windows XP, kan du bruke en spesiell veiviser til å fjerne skrivebordet for snarveier til applikasjoner og filer som ikke har vært brukt på lenge. For å starte det, høyreklikk bakgrunnsbildet på skrivebordet og velg "Egenskaper" -linjen fra hurtigmenyen. I kategorien "Desktop" i vinduet som åpnes klikker du på "Desktop Settings" -knappen, og i neste vindu klikker du "Clear Desktop".

Steg 2

Du kan starte dette systemapplikasjonen på en annen måte - ved å åpne hurtigmenyen på skrivebordet, gå til seksjonen "Organiser snarveier" og velg "Veiviser for skrivebordsopprydding".

Trinn 3

I begynnelsen av veiviseren klikker du bare på Neste-knappen. Systemapplikasjonen vil analysere statistikken over bruk av snarveier og tilby en liste over de som, etter dens mening, ikke er veldig nødvendige. Du kan rette opp listen og gi kommandoen til å starte oppryddingen - klikk "Neste" igjen, og klikk deretter på "Fullfør" -knappen. Veiviseren vil ikke slette snarveiene permanent, men plassere dem i en spesiallaget mappe som heter "Ubrukte snarveier".

Trinn 4

I senere OS-utgivelser - 7 og Vista - er det mulig å deaktivere visning av snarveier på skrivebordet helt. For å gjøre dette, ring kontekstmenyen og fjern merket for "Vis skrivebordsikoner" i "Vis" -delen. På samme måte kan du tømme arbeidsområdet til gadgets - kommandoen "Display desktop gadgets" er plassert i neste linje i samme del av hurtigmenyen.

Trinn 5

Mindre drastiske rengjøringsmetoder kan brukes. Lag for eksempel flere mapper på skrivebordet for forskjellige grupper av snarveier - tekstfiler, programmer, bilder, videoer - og sorter de eksisterende snarveiene i dem. For å opprette en mappe, klikk på bakgrunnsbildet og velg "Mappe" -elementet i "Ny" -delen, skriv deretter inn navnet og trykk Enter. For å flytte en snarvei fra skrivebordet til den opprettede mappen, bare dra den dit med musen.

Anbefalt: