Hvilemodus Og Dvale Windows 7

Innholdsfortegnelse:

Hvilemodus Og Dvale Windows 7
Hvilemodus Og Dvale Windows 7

Video: Hvilemodus Og Dvale Windows 7

Video: Hvilemodus Og Dvale Windows 7
Video: Oppstartsprogrammer 2024, Kan
Anonim

Sikkert, brukere av Windows 7-operativsystemet la merke til at denne versjonen av operativsystemet har en hvilemodus og en dvalemodus, som ved første øyekast ikke er forskjellige fra hverandre.

Hvilemodus og dvale Windows 7
Hvilemodus og dvale Windows 7

Sove modus

Hvilemodus er en spesiell modus for bruk av en PC, der det oppstår et redusert strømforbruk. Denne modusen lar deg ikke slå av datamaskinen og raskt gjenoppta datamaskinen på forespørsel fra eieren. I sin kjerne er dvalemodus en slags "pause" som stopper alle prosesser og applikasjoner som kjører, men når som helst kan datamaskinen gå tilbake til arbeidet.

Dvalemodus

Dvalemodus er i sin tur den samme modusen for lavt strømforbruk. Den eneste forskjellen fra forrige modus er at i hvilemodus lagres alle åpne dokumenter, filer og programmer på harddisken til en personlig datamaskin i en spesiell fil (hiberfil.sys). Etter at all informasjonen er lagret, slås datamaskinen av. Den viktigste fordelen med denne modusen er at den krever minst mulig strøm for å opprettholde dvalemodus, i motsetning til alle andre. Først ble denne modusen utviklet eksklusivt for bærbare datamaskiner. Selvfølgelig viser det seg i denne forbindelse at det er mest rimelig å bruke den på disse enhetene. Hvis du for eksempel ikke skal bruke datamaskinen på lang tid og ikke klarer å lade batteriet, anbefales det at du setter den bærbare datamaskinen i dvalemodus.

Det er verdt å merke seg at uansett hvilken tilstand brukeren velger, enten det er søvn eller dvalemodus, i begge disse tilfellene, bør ikke brukerens datamaskin slås av (informasjon kan gå tapt). Naturligvis, hvis dette skjer, kan systemet gjenopprette data direkte fra disken, men slik gjenoppretting er ikke standard (under dette oppstår det en intens belastning på harddisken til en PC), hvis dette misbrukes, kan systemet være utsatt for ulike negative påvirkninger.

På de fleste datamaskiner trenger du bare å trykke på strømknappen for å gjenoppta den. Men siden alle datamaskiner er forskjellige, kan måten du kan fortsette arbeidet på, også være annerledes. For å gjenopprette datamaskinen til normal drift, kan det hende du må trykke en hvilken som helst tast på tastaturet (eller en dedikert av / på-tast), trykke på en museknapp eller åpne lokket til den bærbare datamaskinen.

Som et resultat viser det seg at forskjellen mellom de to modusene er praktisk talt den samme, men det antas at det er bedre å bruke dvalemodus.

Anbefalt: