Hva Er Gjengivelse

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Gjengivelse
Hva Er Gjengivelse

Video: Hva Er Gjengivelse

Video: Hva Er Gjengivelse
Video: Solskjørt i Boho-stil. Denim life hacks - en hockeyklubb i skjørtet. Modellering og sying. 2024, April
Anonim

Rendering er et begrep fra datagrafikk, det er oversatt fra engelsk gjengivelse som "visualisering". I 3D-grafikk forstås visualisering som prosessen med å danne et bilde fra en modell opprettet i et dataprogram.

Hva er gjengivelse
Hva er gjengivelse

Gjengivelsestyper

En modell i dette tilfellet er et oppsett eller prosjekt som er laget av en designer eller programmerer. Den beskrives ved hjelp av datastruktur, programmeringsspråk eller grafiske verktøy. Som regel inneholder modellen en beskrivelse av objektets geometri, dens belysning, stoffet som gjenstandene består av, og mer.

Gjengivelse brukes når du lager underholdningsmateriale, for eksempel til animasjonsfilmer, designmodeller, prototyper og mer. I dette tilfellet er modellen opprettet i spesielle programmer, og alle parametrene bestemmes av forfatteren.

Et annet anvendelsesområde for gjengivelse er visualisering av innhentede data, for eksempel i vitenskapelig forskning. Nesten alle rombilder blir gjengitt. Bildet er oppnådd i form av elektromagnetiske bølger ved å skanne et romlegeme, og for å få et bilde av dette, må dataene gjengis.

Noen ganger, hvis du kommer over ordet "gjengivelse" i en stillingsbeskrivelse, betyr dette ordet muligheten til å lage 3D-grafikkobjekter. Videre må du lage objekter "fra bunnen av", til tross for at gjengivelse er den aller siste fasen i denne prosessen.

3D-gjengivelse

Siden gjengivelse i de aller fleste tilfeller betyr nøyaktig 3D-grafikk, er det nyttig å vurdere dette aspektet nærmere. Siden dette ordet ofte brukes, har det allerede blitt en integrert del av profesjonelt vokabular, derfor ble verbet "gjengi" dannet, som endres i henhold til alle reglene i det russiske språket.

3D-gjengivelse er en av de viktigste delene i datagrafikk. Du kan lage den vakreste 3D-modellen, men til den gjengis, kan ingen sette pris på skjønnheten eller funksjonaliteten.

Avhengig av hvilket formål du trenger 3D-gjengivelse for, er den delt inn i følgende typer.

- Forgjengering - gjengivelse av lav kvalitet. Det er nødvendig for forhåndsvisning når du lager en klumpete modell. I grafikkpakker skjer oppretting av et objekt vanligvis i pre-rendering-modus, det vil si at du alltid kan se omtrent hva resultatet blir.

- Endelig gjengivelse - den preges av nøye gjengivelse og utdyping av alle detaljer. Det tar mye tid for komplekse modeller og også en betydelig del av dataressursene.

- Gjengivelse i sanntid - brukes i dataspill og sentralstimulerende midler. For å få det til å kjøre så effektivt og effektivt som mulig, brukes ofte 3D-akseleratorer.

3D-modeller blir vanligvis gjengitt av 3D-designere ved hjelp av spesielle grafikkredaktører som 3Ds Max, Maya, Cinema 4D, Blender og andre.

Anbefalt: