Hvordan Aktivere Registerredigering

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Aktivere Registerredigering
Hvordan Aktivere Registerredigering

Video: Hvordan Aktivere Registerredigering

Video: Hvordan Aktivere Registerredigering
Video: Enable NetBIOS over TCP/IP via Regedit 2024, Kan
Anonim

Dataregisteret er en sentral database der all grunnleggende informasjon om systemkonfigurasjon, programvare og maskinvare er lagret. Dette gir programmer og enheter som er installert på datamaskinen din tilgang til innstillingene uten forsinkelse. Under normal drift av systemet og riktig installasjon (fjerning) av programmer og enheter, trenger brukeren vanligvis ikke å redigere registerdataene manuelt, fordi dette kan føre til alvorlig systemfeil. Men hvis du trenger å se eller redigere systemregistret, kan du bruke et av de innebygde Windows-verktøyene.

Hvordan aktivere registerredigering
Hvordan aktivere registerredigering

Bruksanvisning

Trinn 1

Det enkleste verktøyet er regedit, det har et vindusgrensesnitt. For å starte den, klikk på "Start" -knappen, velg "Kjør". I vinduet som åpnes (fig. 1), i inntastingsfeltet, skriver du regedit-kommandoen og klikker OK.

Steg 2

I det åpnede hovedvinduet til regedit-verktøyet (fig. 2) vises hoveddelene (grenene) av registeret til venstre. Denne trestrukturen er nesten identisk for alle Windows-operativsystemer eldre enn 95. Det er 5 hovedgrener i systemregisteret, som er delt inn i undergrener nedover flere nivåer.

Trinn 3

Velg grenen som inneholder informasjonen du ønsker, og klikk på "+" - tegnet til venstre for navnet. Ved å utføre den samme operasjonen sekvensielt med hver gren på lavere nivå, kan du komme til ønsket seksjon. Listen over grenparametere og deres verdier vises i høyre del av vinduet (fig. 3).

Hvis du trenger å legge til en seksjon eller parameter i den nåværende grenen, velger du navnet med høyre museknapp og velger tilsvarende alternativ fra hurtigmenyen.

Trinn 4

Hvis du vil endre en parameter, dobbeltklikker du på navnet, hvorpå en dialogboks åpnes for redigering av verdien til den valgte parameteren - fig.4. Det samme vinduet kan kalles ved å høyreklikke på parameternavnet og velge alternativet "Endre". For å slette en parameter, velg alternativet "Slett".

For å avslutte verktøyet, bruk "File" - Exit "-menyen eller bare lukk vinduet.

Anbefalt: