Slik Deaktiverer Du Bitlocker

Innholdsfortegnelse:

Slik Deaktiverer Du Bitlocker
Slik Deaktiverer Du Bitlocker

Video: Slik Deaktiverer Du Bitlocker

Video: Slik Deaktiverer Du Bitlocker
Video: Как зашифровать диск Bitlocker - ключ восстановления, разблокировка паролем 🔐💻⚕️ 2024, Kan
Anonim

Det er to måter å deaktivere BitLocker: Deaktiver bruken av BitLocker-kryptering og dekrypter stasjonen. I det første tilfellet forblir disken kryptert, og en tekstdekryptor lagret på datamaskinen brukes til å lese dataene. I det andre tilfellet dekrypteres alle data i volumet.

Slik deaktiverer du Bitlocker
Slik deaktiverer du Bitlocker

Bruksanvisning

Trinn 1

Klikk på Start-knappen for å åpne Windows hovedmeny og gå til Kontrollpanel for å avbryte BitLocker Drive Encryption på operativsystemstasjonen.

Steg 2

Velg "System og sikkerhet" og utvid lenken "Bitlocker Drive Encryption".

Trinn 3

Klikk på Pause Protection-knappen for den valgte operativsystemstasjonen.

Trinn 4

Vent til en informasjonsdialogboks vises om at suspensjon av BitLocker ikke vil beskytte dataene til den valgte stasjonen, og klikk deretter Ja for å bekrefte kommandoen.

Merk at deaktivering av BitLocker Drive Encryption midlertidig fjerner BitLocker-beskyttelse uten å dekryptere stasjonen som Windows er installert på. Deaktiver for å oppdatere det grunnleggende input / output system (BIOS) eller datamaskinens oppstartsfiler. Dette unngår BitLocker-stasjonslåsing og en lang dekrypteringsprosess. Slå på BitLocker etter at du har fullført oppdateringsprosessen og start datamaskinen på nytt. Når den er deaktivert, bruker DitLocker en ren tekstnøkkel som er lagret på datamaskinen for å lese filer. Dataene forblir ubeskyttet selv om stasjonen er kryptert. Når BitLocker er aktivert, fjernes tekstnøkkelen og volumet beskyttes ved hjelp av TPM eller et passord.

Trinn 5

Klikk på "Start" -knappen for å få frem hovedmenyen til systemet og gå til "Kontrollpanel" for å utføre operasjonen for å deaktivere BitLocker Drive Encryption.

Trinn 6

Velg System og sikkerhet og utvid koblingen BitLocker Drive Encryption.

Trinn 7

Spesifiser stasjonen du vil redigere, og klikk på "Slå av BitLocker" -knappen.

Trinn 8

Vent til en informasjonsmelding vises om at disken vil bli dekryptert, og denne operasjonen kan ta litt tid, og trykk på "Dekrypter disk" -knappen for å bekrefte kommandoen.

Anbefalt: