Hvordan Velge En Spillmonitor

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge En Spillmonitor
Hvordan Velge En Spillmonitor

Video: Hvordan Velge En Spillmonitor

Video: Hvordan Velge En Spillmonitor
Video: Как настроить рулевое колесо Logitech G29 на ПК 2024, Kan
Anonim

Spillmodeller av dataskjermer skiller seg betydelig fra arbeidshester på kontoret. Andre krav stilles til dem. For eksempel, for spill, må du sørge for at skjermen oppdateres raskt slik at handlingsscenene ikke ser uskarpe ut. Om andre funksjoner og kriterier for valg av spillmonitor for en datamaskin - i denne artikkelen.

Hvordan velge en spillmonitor
Hvordan velge en spillmonitor

Skjerm størrelse

Den ideelle skjermstørrelsen for hjemmebruk vil være 21-24 tommer. Til tross for at modeller med en større diagonal ser imponerende ut på en butikkhylle, vil de være store og ubeleilige å spille på et skrivebord. En stor skjerm blir best sett på avstand, og spilleren sitter nær skjermen.

Matriseoppløsning

Minimumsoppløsningen for moderne FullHD-spill. Hvis budsjettet er ubegrenset, kan du ta 4K. Men det bør tas i betraktning at bare kraftige og dyre skjermkort fungerer i denne oppløsningen med komfortable fps.

Skjermoppdateringsfrekvens

For kontormodeller er oppdateringsfrekvensen 50-60 Hz. For spill er det bedre å ta 70 eller til og med 144 Hz.

Bilde
Bilde

Fordelen deres avsløres i dynamiske skyttere. Objekter i bevegelse ser skarpe ut uten uskarphet eller sti rundt kantene.

Matrisetype

Matrise-produksjonsteknologi påvirker fargegjengivelse og synsvinkler. IPS-skjermer har en god kombinasjon av disse egenskapene. Når du velger en skjerm i en butikk, kan du be selgeren om å vise et dynamisk lysbilde på skjermen. Dette vil tillate deg å evaluere kvaliteten på fargegjengivelse og komforten av oppfatningen av bildet for øynene dine for øynene.

Spesielle teknologier

Det er bedre hvis følgende teknologier blir deklarert i spillmonitoren.

FreeSync eller G-Sync. Den første er designet for AMD-skjermkort, den andre for Nvidia. Disse teknologiene muliggjør jevn, stammelfri spill. Forutsatt at støtten for modusen også er erklært for skjermkortet. I figuren til venstre er synkroniseringsfunksjonen deaktivert, til høyre er den aktiv

Bilde
Bilde

Rask pikselrespons. Denne karakteristikken viser hvor raskt en piksel kan bytte fra en farge til en annen. Noen modeller er i stand til å tvinge denne indikatoren i en spesiell modus. Men ifølge brukeranmeldelser er dette ikke alltid behagelig for øynene. Til venstre er et bilde av scenen på et kontor display, til høyre er en spillmodell med et svar på 1 ms

Bilde
Bilde
  • HDMI-støtte. Dette universelle grensesnittet lar deg koble PC, bærbar PC og konsoll til spillskjermen. Bilde og lyd er digitale og uten tap over den samme kabelen.
  • Innebygde høyttalere. Noen modeller har høyttalere. Dette er praktisk når det er lite plass på bordet. Men alt annet likt, kan eksterne høyttalere gi bedre lydkvalitet.

Anbefalt: