Hvordan Velge En God Skjerm

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge En God Skjerm
Hvordan Velge En God Skjerm

Video: Hvordan Velge En God Skjerm

Video: Hvordan Velge En God Skjerm
Video: Hvordan velge skjerm for gaming? Elkjøp forklarer 2024, Kan
Anonim

I dag har LCD-skjermer helt erstattet foreldede CRT-enheter. Dette skjedde av mange grunner, men de viktigste fordelene med LCD-skjermer er som følger: lav pris, dimensjoner (LCD-skjermer med samme diagonal som CRT-enheter tar mye mindre plass på arbeidsplassen), en betydelig reduksjon i skadelige effekter på øyne (skjermen flimrer ikke) og ingen stråling. I enhver butikk kan du finne et stort antall forskjellige modeller; dette kan være forvirrende for en uerfaren person. For å velge en kvalitetsmonitor kan du bruke følgende tips.

Hvordan velge en god skjerm
Hvordan velge en god skjerm

Bruksanvisning

Trinn 1

Først og fremst må du bestemme størrelsen på skjermen. Det bestemmes av skjermens lange diagonale (dette er den enkleste og mest forståelige egenskapen). Under ingen omstendigheter bør du kjøpe skjermer med en diagonal på mindre enn 17-19 tommer - det er veldig upraktisk å jobbe med en slik enhet. 21-22 tommer diagonal er ideell for en skjerm. Større skjermer er gode for å se på film, men de er ikke designet for arbeid.

Steg 2

Den neste egenskapen er sideforholdet. Det er usannsynlig at du finner 4: 3-modeller - de har nesten helt forsvunnet fra butikkene. De mest populære er skjermer med et sideforhold på 16: 9 eller 16:10. Når du kjøper en widescreen-skjerm, vil du i stor grad lette arbeidet ditt med det, fordi du ikke lenger trenger å skjule mapper, og i applikasjoner og programmer - reduser skalaen.

Trinn 3

For praktisk arbeid med tekst, bør lysstyrken på skjermen være minst 80 cd / kvm. m. I tilfelle du kjøper en skjerm for å se på video, jo høyere denne parameteren, jo bedre. Husk at en skjerm med overdreven lysstyrke ikke kan skade øynene dine (tross alt kan du redusere den i innstillingene), men du kan ikke øke lysstyrken over normen.

Trinn 4

Kontrast er forholdet mellom lysstyrken til den mørkeste delen av bildet og den lyseste delen av bildet. I det minste bør kontrastnivået på skjermen være minst 500: 1.

Trinn 5

Responstiden viser intervallet der en celle i matrisen endrer lysstyrken fra en verdi til en annen. Med lang responstid kan objekter i rask bevegelse virke uskarpe og utydelige for deg, dette er ikke kritisk hvis du jobber med tekst. Imidlertid, for en hyggelig og behagelig visning av filmer, bør dette tallet ikke overstige 8 ms, og for fullstendig forsvinning av uønskede effekter, er 4-millisekund modeller av skjermer påkrevd.

Trinn 6

En av de største ulempene med LCD-skjermer er at når du ser på skjermen fra en vinkel, forverres bildet betydelig. Den lille synsvinkelen lar deg ikke se videoer med venner, og til og med en bruker kan oppleve problemer. Det anbefales å velge en skjerm med en 160 graders vertikal og horisontal synsvinkel.

Anbefalt: