Hvordan Starte Oppgavelederen Og Hva Er Det Til

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Starte Oppgavelederen Og Hva Er Det Til
Hvordan Starte Oppgavelederen Og Hva Er Det Til

Video: Hvordan Starte Oppgavelederen Og Hva Er Det Til

Video: Hvordan Starte Oppgavelederen Og Hva Er Det Til
Video: Pronterface и Cura Slic3rs 2024, Kan
Anonim

Hver versjon av Windows har et spesialisert program som hjelper brukere med å delvis administrere systemet og utføre primærdiagnostikk.

Hvordan starte oppgavelederen og hva er det til
Hvordan starte oppgavelederen og hva er det til

Oppgavebehandling er et spesialisert verktøy som viser en rekke informasjon om tilstanden til et system som kjører, og som tillater, men ikke helt, å administrere det. Hvis datamaskinen din plutselig begynner å fryse eller bremse, kan du i dette programmet se hvilken av prosessene som laster systemet og bli kvitt den skyldige. Alternativt, hvis det er mistanke om skadelig programvare, kan Oppgavebehandling sjekke for rare applikasjoner som kjører. Dermed er Task Manager et viktig program for den første skanningen av systemet ditt.

Hvordan starte

I forskjellige versjoner av Windows kan det hende at forsendere ikke er veldig forskjellige, men de er forskjellige i funksjonalitet og utseende, så det er verdt å vurdere versjonen fra Windows 7, og håndtere resten analogt. Du kan bruke forskjellige metoder for å komme til Oppgavebehandling. Du kan bruke statuslinjen, Start-menyen, Kjør-kommandoen, men den raskeste og mest allsidige måten er å holde nede den spesielle tastekombinasjonen Ctrl + Shift + Esc (Ctrl + Alt + Del i tilfelle Windows XP). Vinduet som vises, vil bestå av fem faner, som det er verdt å vurdere separat.

Hva er den til

Kategorien Programmer viser programmene som kjører akkurat nå og deres egenskaper. Her kan du direkte administrere alle programmer som kjører og starte nye. Men den viktigste funksjonen er "Avslutt oppgave", det hjelper å lukke for eksempel et frossent program som forstyrrer datamaskinens normale funksjon.

Kategorien "Prosesser" inneholder allerede en liste over ikke bare åpne programmer, men alle kjørende prosesser generelt. Hovedformålet er det samme som det forrige, men herfra lukkes applikasjoner, som praksis viser, raskere.

Kategorien Tjenester viser informasjon om tilgjengelige tjenester og status. Tjenester kan startes og stoppes, akkurat som prosesser. Men det er bedre å jobbe med denne delen, og vite godt hvem av dem som er ansvarlig for hva.

"Ytelse" viser belastningen på CPU-, RAM- og prosessorkjernene. Det hjelper deg å visuelt forstå fordelingen av datamaskinens ressurser.

"Nettverk" viser informasjon om kjørende nettverkskort og deres status.

Fanen "Brukere" informerer om alle brukere som er koblet til systemet, og lar deg også administrere dem og utveksle meldinger.

Dermed er oppgavebehandling et nyttig verktøy for systemadministrasjon og diagnostikk. Men det er viktig å forstå at handlinger med dette programmet kan føre til ubehagelige konsekvenser, så du må bare endre noe med full tillit til dine handlinger.

Anbefalt: